Årstider, mad og traditioner

EFTERÅR
Så er det blevet tid for efterårshygge og græskarhoveder.

Og hvis man rigtig er i hopla, kan det anbefales at udnytte græskar kernerne til en lækker snack.

Ingredienser:
friske græskarkerner
5 tsk Salt
Vand

Fjern så meget af det slimede græskarkød som muligt. Skyl kernerne grundigt og lad vandet løbe fra.

Put kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca. 20 minutter.

Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne ind i en 250 grader C vam ovn eller så højt ovnen nu kan komme op, og gerne varmluft indtil de er lysebrune.




Forår
Hyldeblomster er dekorative og lækre.
Hermed en skøn lagkage som smager friskt af forår

INGREDIENSER  Hyldeblomst lagkage
Bunde:
150 g sukker
4 små æg
75 g mel
75 g kartoffelmel
¾ tsk natron

Creme:
375 g græsk yoghurt (10%)
140 g flødeost naturel, gerne en ”light” version
6 spsk flormelis
6 spsk koncentreret hyldeblomst
2 blade husblas

Glasur:
100 g flormelis
2-3 spsk koncentreret hyldeblomst
Evt. en dråbe gul frugtfarve

Lidt koncentreret hyldeblomst til at stænke bundene med.

FREMGANGSMÅDE Bunde:
Del æggene i hvider og blommer – og pisk hviderne stive.
Pisk æggeblommer med sukker indtil æggesnapsen er lys og luftig.
Bland de to slags mel med natron og vend det i æggeblandingen og vend til sidst de piskede hvider i.
Hæld dejen i en smurt springform med diameter 24 cm, og bag den ca. 14 min ved 190 grader.
Når bunden er kold, flækkes den i to lag.

Creme:
Tag både yoghurt og flødeost ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når cremen skal røres.
Rør alle ingredienser sammen på nær husblas.
Læg husblas i koldt vand i ca. 5 min, vrid det let og smelt det i micro-ovn på meget lavt trin (eller over vandbad). Rør det i cremen.

Dryp de kolde bunde med lidt koncentreret hyldeblomst, og fordel cremen på den nederste. Læg den øverste på, og stil kagen koldt – mindst nogle timer og meget gerne til næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar